Sorter på:

 • Tirsdag 28. oktober 2014
  Green Mountain Data Centre
  Green Mountain Data Centre

  I et brev til Stortingets finanskomitĂ© som er referert i flere medier de siste dagene, oppfordrer Energi Norge, IKT Norge, Norsk Industri og Abelia Stortinget om ĂĄ innføre lav sats pĂĄ elavgift for datalagringssentre slik at fornybar kraft kan skape grønn vekst i Norge.

   

  Arkivert under:

  Nøkkelord:

 • Onsdag 22. oktober 2014
  Tre unge montører i samtale

  Som et tiltak for å oppnå avbyråkratisering og forenkling, har Olje- og energidepartementet (OED) sendt på høring et forslag til fjerning av forskriften som legger føringer for bemanning i nettselskapene. Energi Norge har lenge ment at kompetanseforskriften er overflødig og hilser forslaget velkommen.

   

  Arkivert under:

  Nøkkelord:

 • Onsdag 15. oktober 2014
  EU-rĂĄdgiver Eivind Hodne Steen i Energi Norge

  Eivind Hodne Steen (33) er ansatt som ny EU-rĂĄdgiver ved Energi Norges Brussel-kontor. Han kommer fra stillingen som rĂĄdgiver ved Osloregionens Europakontor i Brussel.

   

  Arkivert under:

  Nøkkelord:

 • Fredag 24. oktober 2014
  hender som holder jordklode med eu logo

  EUs stats- og regjeringssjefer ble natt til fredag enige om en ny klima- og energipakke for 2030, som inkluder en dobling av 2020-mĂĄlene for klimagassutslipp til minst 40 prosent fra 1990 til 2030. Avklaringen fra EU er viktig for fremtidige investeringer i fornybar energi og utviklingen av de europeiske energimarkedene, mener Energi Norge.

   

  Arkivert under:

  Nøkkelord:

 • Tirsdag 21. oktober 2014
  Oluf Ulseth overleverer innspill til energimeldingen til olje- og energiminister Tord Lien

  Energi Norge overleverte mandag sitt innspill til den kommende energimeldingen til olje- og energiminister Tord Lien. Dokumentet tar til orde for et rammeverk som sikrer gode samfunnsøkonomiske løsninger for et helhetlig energisystem, og legger til rette for fremtidens klimavennlige energibruk.

   

  Arkivert under:

  Nøkkelord:

 • Mandag 13. oktober 2014
  Sjøkabler

  Olje- og energidepartementet har i dag gitt Statnett konsesjon til to nye mellomlandskabler – Ă©n til Tyskland og Ă©n til Storbritannia. Kablene vil øke verdien av norsk kraftproduksjon og styrke forsyningssikkerheten i tørre og kalde ĂĄr.

   

  Arkivert under:

  Nøkkelord:

 • Torsdag 23. oktober 2014
  Komiker Terje Sporsem
  Kanskje kommer komiker Terje Sporsem til deg?

  Det er nå to måneder igjen til å mobilisere alle ansatte i din bedrift til å bli strømbassadører, slik at dere er med i trekningen av et besøk av komiker Terje Sporsem i januar. I mellomtiden er ytterligere 20 strømbassadører trukket ut som vinnere av smarte drikkeflasker etter å ha bestått testen om kraftnæringen.

   

  Arkivert under:

  Nøkkelord:

 • Tirsdag 21. oktober 2014
  Høypenning livsfare-skilt på en mast med en montør i bakgrunnen

  Energi Norge har i samarbeid med medlemsbedriftene og enkelte landsforeninger fra andre bransjer, oppdatert veilederen for innrapportering av HMS-statistikk for å sikre identisk statistikkføring av nøkkeltall for helse, miljø og sikkerhet i kraftnæringen. Veilederen ble lansert på et møte i benchmarkinggruppen for HMS i Trondheim tirsdag.

   

  Arkivert under:

 • Mandag 5. mai 2014
  Eivind Reiten holder foredrag med bilde av mast i bakgrunnen
  Eivind Reiten pĂĄ Vinterkonferansen 2014

  Reiten-utvalgets forslag til tiltak for organisering av kraftnettet vil bidra til flere og bedre investeringer, som igjen vil legge til rette for utvikling av et mer robust energisystem og ĂĄpne for mer fornybar energibruk, mener Energi Norge.

   

  Arkivert under:

  Nøkkelord:

 • Torsdag 6. juni 2013
  arbeidsliv

  Gudbrandsdal Energi meldte seg denne uken inn i Energi Norge, og vil med det inngĂĄ i bĂĄde det næringspolitiske og arbeidsgiverpolitiske fellesskapet i NHO og Energi Norge. Nordmøre Energiverk, som allerede er medlem, har varslet at de vil knytte seg til Energi Norges tariffavtaler i NHO.

   

  Arkivert under:

  Nøkkelord:

Viser 1-10 av 499 artikler

Følg oss på Twitter

Energi Norge
Middelthunsgate 27
Postboks 7184 Majorstuen
0307 Oslo

Telefon: 23 08 89 00
Faks: 23 08 89 01
E-post: post@energinorge.no
Nettredaktør
Camilla M. Granheim
Rådgiver
E-post: cmg@energinorge.no
Telefon: 91 70 17 46