Strømkundene får alt på én faktura

Tirsdag 10. mai 2016
Bilde av en glad mann som sitter foran en PC og betaler regninger
Foto: Shutterstock

NVE har vedtatt en ny forskrift som innebærer at strømkundene kan velge strømleverandør uten å måtte gå fra én til to fakturaer. Tiltaket vil bidra til likere konkurransevilkår i kraftmarkedet.

I dag er det i praksis kun strømkunder som velger leverandør med selskapsmessig tilknytning til nettselskapet, som får alt på én faktura. Innføring av såkalt gjennomfakturering gjør det enklere for kundene og skaper jevnere konkurranse mellom de mange strømleverandørene i Norge.

Ordningen gjør det  enklere for kunder å se samlet oversikt over strømkostnadene ved at nettleie, avgifter til staten og strømpris kan leses og betales på én felles faktura fra strømleverandøren. Det er frivillig for strømleverandøren å tilby gjennomfakturering. Ordningen innføres fra 1. september 2016.

Arbeidet med ordningen har pågått siden 2011 og en del selskaper har på eget iniativ allerede tilbudt gjennomfakturering i noe tid. Energi Norge mener tiltaket gir mulighet for bedre kundeservice og bidrar til å gjøre strømmarkedet mer likt andre markeder.

Les forskriften her

Arkivert under:

Nøkkelord:

Kontaktperson

  • Ole Haugen
    Næringspolitisk rådgiver
    E-post: Ole Haugen
    Mob: 90078138
Energi Norge
Middelthunsgate 27
Postboks 7184 Majorstuen
0307 Oslo

Telefon: 23 08 89 00
Faks: 23 08 89 01
E-post: post@energinorge.no
Nettredaktør
Camilla M. Granheim
Rådgiver
E-post: cmg@energinorge.no
Telefon: 91 70 17 46