Marked og salg

Sorter på:

 • Tirsdag 10. mai 2016
  Bilde av en glad mann som sitter foran en PC og betaler regninger

  NVE har vedtatt en ny forskrift som innebÌrer at strømkundene kan velge strømleverandør uten ü mütte gü fra Ên til to fakturaer. Tiltaket vil bidra til likere konkurransevilkür i kraftmarkedet.

   

  Arkivert under:

  Nøkkelord:

 • Fredag 22. april 2016
  Nett

  Energibransjen er i rute med sine forberedelse for overflytting av data til Elhub. Dette kom frem under bransjerĂĽd møte for Elhub 14.april.

   

  Arkivert under:

 • Tirsdag 12. april 2016
  Bilde av en dame som sitter i en sofa i en stue og leser

  Det var 27 prosent flere skifter av strømleverandør blant husholdningskunder i fjerde kvartal 2015 enn i tilsvarende periode üret før. Dette til tross for at strømprisene har sunket.

   

  Arkivert under:

  Nøkkelord:

 • Onsdag 27. januar 2016
  Lars Ragnar Solberg, RĂĽdgiver i Energi Norge

  – Krafthandel dreier seg om kjøp og salg av strøm og det kan vĂŚre vanskelig ĂĽ forstĂĽ alle mekanismene, sier Lars Ragnar Solberg, rĂĽdgiver i Energi Norge. I mai lanserer derfor EnergiAkademiet et innføringskurs om krafthandel. Her fĂĽr du en grundig innføring i krafthandel, handel i grønne markeder og administrasjon rundt krafthandel.

   

  Arkivert under:

  Nøkkelord:

 • Mandag 21. desember 2015
  Forbrukere med strømregning

  Forbrukerombudet informerer i et skriv til alle kraftleverandører om markedsføringsregler ved salg av strøm til forbrukere pĂĽ internett. Brevet understreker ogsĂĽ krav strømselskapene mĂĽ forholde seg til i den nye angrerettloven fra 2014. 

   

  Arkivert under:

 • Fredag 6. november 2015
  Einar Westre
  Einar Westre, direktør i Energi Norge

  Da Energi Norges markedskonferanse gikk av stabelen med rekordoppslutning pĂĽ Gardermoen denne uken, innledet direktør for nett og marked Einar Westre det hele med en kraftig oppfordring til salen  – Tenk nytt, dere eier ikke kunden!

   

  Arkivert under:

 • Tirsdag 27. oktober 2015
  Anders Gaudestad
  Anders Gaudestad, Adm. direktør i LOS AS

  Energi Norges medlemsbedrift LOS oppfordrer bedrifter og virksomheter til ü ta i bruk ny teknologi slik at de für god innsikt i sin energibruk. Økt bevissthet gir muligheter for ü spare kostnader og redusere klimagassutslipp.

   

  Arkivert under:

 • Onsdag 30. september 2015
  Strømforbruk, smart strømmüler, Lyse

  NVE presiserer i et brev til alle norske kraftselskaper at alle nye strømmĂĽlere som installeres i norske hjem innen 1. januar 2019 bør ha et sĂĽkalt HAN-grensesnitt (home area network). Dette mĂĽ vĂŚre pĂĽ plass for at kunder og markedsaktører skal kunne hente ut sanntids forbruksdata.  

   

  Arkivert under:

  Nøkkelord:

  AMS
 • Tirsdag 1. september 2015
  barn med mobiltelefon

  Antallet som bytter strømleverandør har økt med 75 prosent pĂĽ fĂĽ ĂĽr – til tross for rekordlave strømpriser. I dag lanseres prisportalen som skal gjøre det enda enklere ĂĽ velge den leverandøren som passer deg best.

   

  Arkivert under:

  Nøkkelord:

 • Tirsdag 23. juni 2015
  vannkraftverk
  Hafslunds Vamma kraftverk

  I flere medier skapes det inntrykk av at norske strømkunder som ikke kjøper opprinnelsesgaranterte strømavtaler, ender opp med "skitten strøm" i stikkontakten. Det stemmer ikke.

   

  Arkivert under:

  Nøkkelord:

Viser 1-10 av 193 artikler

Følg oss på Twitter

Energi Norge
Middelthunsgate 27
Postboks 7184 Majorstuen
0307 Oslo

Telefon: 23 08 89 00
Faks: 23 08 89 01
E-post: post@energinorge.no
Nettredaktør
Camilla M. Granheim
Rådgiver
E-post: cmg@energinorge.no
Telefon: 91 70 17 46